Primavera Sound 2022 Barcelona: birželio 1-sis savaitgalis – kodėl verta vykti

 

„Primavera Sound 2022 Barcelona – Sant Adrià“ serija yra ne tik didžiausia istorijoje, bet taip pat yra  eklektiškiausia, įspūdingiausia, žvaigždingiausia Primavera – taip kalba festivalio organizatoriai iš Ispanijos apie 2022 m. birželio 2 d. prasidėsiantį Primavera Sound Barselonoje.

11 dienų truksiantis miesto festivalis su išskirtine programa, kuriame visas miestas dalyvaus šešias dienas „Parc del Fòrum“ vyksiančiame koncertų maratone, taipogi vakarėlyje Sant Adrià de Besòs paplūdimyje ir jei to ne gana – keturios dienos renginių įvairiausiose Barselonos vietose. Nepaprastas, nes du metai be festivalio, bei noru švęsti „Primavera Sound“ 20-metį taip, kaip priklauso.

Šiuo metu tą įspūdingą programą sudaro net 413 menininkų, kurie viso festivalio metu atliks virš 500 pasirodymų. Dauguma jų koncertuos tik vieną kartą, tačiau kai kurie – surengs du ir daugiau pasirodymų, pasidalinę per du savaitgalius ir „Primavera a la Ciutat“. Bei, reikia pridurti, kad sąstatas dar nebaigtinis – atlikėjų sąrašas yra nuolatos plečiamas. 

„Primavera Sound 2022 Barcelona – Sant Adrià“ programa šiemet ir vėl sukonstruota lyčių lygybės principu, atsižvelgiant į viešąsias festivalio vertybes ir, žinoma, atspindės visą šiuolaikinės muzikos spalvų paletę. Kur muzikos legendos dalinsis sceną su progresyviausiomis jaunosiomis žvaigždėmis; kur ekstremalų metalą keis pozityvios regio muzikos vibracijos; bei kaip gi be elektroninių eksperimentų, kuriuos papildys atlikėjai su hitinėmis dainomis. Žodžiu, festivalis, kuris yra keli festivaliai viename su begale pasirinkimų pagal skonį ar esamą nuotaiką.

PIRMASIS SAVAITGALIS: Birželio 2-4 d.

Pirmasis festivalio savaitgalis, kuris birželio 2–4 dienomis prasidėsiantis Parc del Fòrum, taps savotišku skolos grąžinimu prieš tai neivykusiems festivalio leidimams. Tad kaip ir 2021 m. serijoje, gitaromis orą drąskys legendinių statusą turintys The Strokes, maištaujantis Tileris, metalo vieni patriarchų The Creator, bei bus galima tapti išskirtiniu Pavement sugrįžimu, išgyventi Tame Impala kolektyvinį katarsį, pasiūbuoti su amžinaisiaiss novatoriaiss Massive Attack.

Taipogi atmosferą elektrins animaciniai monstrai Gorillaz, puikiai visiems pažįstami The National, R&B žvaigždė Jorja Smith ir visada nokautuojantis Beckas. Prie visų jų prisijungia netgi pats Nickas Cave’as su The Bad Seeds, kurie yra žvaigždždės ir legendos viename, pagaliau grąžinsiantys didžiulę skolą gerbėjams, kurie taip troško juos pamatyti praeitų metų Primavera Sound.

Tačiau tai, žinoma, tik ledkalnio viršūnė. Iš 2021 m. Primavera festivalio, kurie patvirtino būsią šiemetiniame, visų laukia ir daugybė netikėtumų: nuo legendinių Bauhaus sugrįžimo iki 2020 m. karalienės Charli XCX, nuo Lietuvoje negalėjusio pasirodyti elektroninės muzikos dueto Disclosure iki Maljorkos legendos Maria del Mar Bonet.

Pankų gretas tvirtai atstovės Idles, o geriausias k-pop tradicijas pademonstruos grupė Dreamcatche. Taipogi laukia tranzas su Beach House bei skaitmeninio garso diva Caroline Polachek, bei, žinoma, pragariškasis King Krule.  

Jei reikia avangardo – tam scenoje karaliaus Einstürzende Neubauten pandemonija. Hip hopas? Nė vienas kolektyvas geriau tam neatstovės nei Brockhampton, o joks solistas nėra tokia energijos bomba kaip Little Simz. Soulas? Bus tam proga prigulti prie scenos šalia Mavis Taples kojų. Gitaros? Galėsi pagaudyti crowdsurferius per King Gizzard & The Lizard Wizard, o taip pat Fontaines DC, Dinosaur Jr. ir Parquet Courts.

Reik tau elektronikos? Ritmus ir kojas laužys DJ Shadow, pionieriai Autechre arba, žinoma, Caribou (nes be jo juk niekaip). Traukia popsas? Tam bus čilės fenomenas Paloma Mami. Bet ir tai – dar įdėmesni ir išrankesni ras pirmąjį savaitgalį įvairiausių kontrastuojančių skanėstų – Napalm Deathai, Lightning Bolt, The Armed, black midi, Evian Christ ir net The CarekerRinos Sawayamos ir Hannah Diamond pop sprogdinimai, Big Freedia ikonoklastiniai atšokimai ir Otoboke Beaver panko iš Japonijos nunešimai. 

Tad, trumpai tariant, pirmasis Primavera Sound Barcelona savaitgalis yra tas festivalis, kuriame reikia ne tai, kad būti, bet po jo bus galima ir ramiai numirtĘ. Sekančioje straipsnio dalyje bus apžvelgiamas antrasis festivalio savitgalis, tam atvejui, jei dėl muzikos esate stačiai išprotėję ir esate pasiryžę Barselonoje praleisti visas dvi savaites!


Žymos:

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą