PRIMAVERA SOUND 2022 Barcelona 2-sis savaitgalis ir A LA CIUTAT FESTIVALIS miesto erdvėse

 

Nepaisant to, kad pasaulis du metus buvo beveik sustojęs, iš kurių apie pusmetį literaliai visi praleido tiesiog namuose ir kas mus per karantinus gelbėjo? Taip, muzika. Todėl Primavera Sound 2022 atrasis savaitgalis yra duoklė tiems atlikėjams, jų garsams, kurie mums gelbėjo, atjautė ir buvo šokių partneriais namuose tą laikotarpį arba su kuriais mes laukėme pasimatymo tą beveik du metus trukusį karantino košmarą.

Tarkim, pop diva Dua Lipa karantino metu išleido albumą “Future Nostalgia”, kuris privertė ne vieną siaubti miegamuosius ir svetaines, kuomet buvome įkalinti namuose. Lorde sugrįž į Barceloną po nepamirštamo šou 2018 m. Kertinė JAV reperė Megan Thee Stallion, visų geriausiai žinoma dėl šedevrinio albumo Good News pirmą kartą virpins Barselonos atmosferą.  Gi Yeah Yeah Yeahs bei Interpol atstovaus šlovingąjai 2000 m. Niujorko scenai.

Kad Primavera fiesta būtų išbaigta, kai kurie pirmojo savaitgalio atlikėjai drebins sceną ir antrame, skeldami alternatyvius pasirodymus – tai The Strokes, Tyler, The Creator, Tame Impala, Gorillaz ir Massive Attack taip pat bus 2 savaitgalyje su netikėtais ir beveik visai kitokiais pasirodymais, nei pirmojo savaitgalio metu.

Dar ne gana? Big Thief žada, kad drąskys nuoga emocija; Run The Jewels nuginkluos savo revoliucingu hip hopu, gi MIA ir Jessie Ware kvies kiekvieną romantiškam šokiui iš lempos. Slowdive ir Mogwai iš naujo išgyvens meilės romaną su kiekvienu intravertu. Cazzu, Khea ir Nicki Nicole – Argentinos alternatyvios muzikos scenos pasiuntiniai, nustebinsiatys visko mačiusį melomaną.

Perfume judins žemę po kojomis savo energingu j-pop, gi Burna Boy pademonstruos, kodėl pop muzikos veteranai jau kurį laiką žvalgosi į Nigeriją. Legenda Gillesas Petersonas džiugins klubinėtojus, o Courtney Barnett įtikins, kad rokas niekur nedingo.

Kaip žinia, jei smulkiu šriftu Primavera Sound plakate surašyti atlikėjai visada tarnauja kaip ateinančių mėnesių kompasas, tai antrasis savaitgalis taps orakulu, kurio muzikininėmis prognozėmis galima bus vadovautis visus ateinančius metus. Tad verta atkreipti dėmesį į tokius vardus, kaip Griff, Erika de Casier, Priya Ragu ir Holly Humbertsone – organizatoriai sako, kad čia yra labai geras ateities pop.

Plius tokie prie meno atlikėjai, kaip post-punk’eriai Squid ir Dry Cleaning; katalonijos regiono pažibos, kaip Cuba Dolls, Tarta Relena, Renaldo & Clara ir Rigoberta Bandinip; naujasis melancholiškosios elektroninės muzikos scenos burtininkas Fred Again; Elos Minus kolumbietiška šokių muzika arba indoneziečių gabber scenos atstovai Modus OperandiDJ Pastis nuneš į 90-ųjų diskoteką, kartu su lenkų atlikėjo VTSS techno.

Apibendrinatai 2-is savaitgalis – tai duoklė tiems dviems Covido atimtiems metams.

PRIMAVERA A LA CIUTAT Birželio 5-8 dienomis

Dar apie 150 koncertų daugiau nei 10 vietų Barselonoje nuo birželio 5 d. iki 8 d. Primavera A La Ciutat bus festivalis festivalyje, dviejų Primavera Sound 2022 savaitgalių viduryje, kuriame galės dalyvauti visi turintys bet kurį pirmojo ar antrojo savaitgalio bilietą.

Tie kas nors kartą jau esate svečiavęsi Barselonoja, manau, puikiai žinote tokias įstabias erdves, kaip „Apolo“, „Razzmatazz 1“ ir „2“, „Sidecar“, „Luz de Gas“, „RED58“, „Jamboree“, „La Nau“, „LAUT“, „Bóveda“ ir „VOL“ – jose publika turės galimybę pamatyti tiek atlikėjus, kurie koncertuoja vieną iš dviejų savaitgalių, tiek daug naujų vardų, kurie gros tik išskirtinai šiose erdvėse.

Nors dar toli gražu ne viskas atskleista, tačiau jau patvirtinta, kad Primavera A La Ciutat šiokiadieniais koncertuos Beckas, Jamie xx, Disclosure atliks dj setą, bei gros Interpol, Jorja Smith, Megan Thee Stallion, Charli XCX, King Gizzard and The Lizard Wizard, Slowdive, Chet Faker ir t.t.

Kai kurie iš erdvėse vykstančių renginių taps teminiais vakarėliais, kaip pvz., leidyklos PC Music showcase’as su Charli XCX, Hannah Diamond, AG Cook, EASYFUN HYD ir kt; kultinę Year0001 Rift leidyklą atstovaus Yung Lean, Chariot, Lokey, Torus, Femi, Darkø ir Drain Gang; gi žymiąją 4AD records reprezentuos Dry Cleaning, Erika de Casier ir Maria Somerville; o už Brownswood Records galingai atstovės Gillesas Petersonas, Secret Night Gang ir STR4T4 ir kt.

Į Primavera a la Ciutat patekti galės visi tiek su vieno, tiek ir dviejų savaitgalių bilietais. Visiems koncertams bus skiriama 15% atskirai rezervuotų bilietų, kurie bus parduodami atsitiktiniams smalsuoliams vietoje. Tad, jei netyčia būsite festivalio metu Barselonoje, o piniginėje neatsiraus šlamančių festivalio bilietui – laisvai galėsite nueiti į vieną ar kitą jau aprašytą koncertą įv. Barselonos erdvėse!


Žymos:

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą